Café De Moespot in de gelijknamige buurtschap tussen Vollenhove en Blokzijl.
Volledig scherm
PREMIUM
Café De Moespot in de gelijknamige buurtschap tussen Vollenhove en Blokzijl. © Wilbert Bijzitter

Uniek café De Moespot te koop na overlijden uitbater (maar wel onder bijzondere voorwaarden)

Te koop: het in de Kop van Overijssel o zo bekende café in buurtschap De Moespot, tussen Vollenhove en Blokzijl. Reinier Belt, de laatste uitbater, overleed in september 2021 op 77-jarige leeftijd. Sindsdien was de kroeg, waarvan de geschiedenis teruggaat naar 1853, gesloten. Nu wordt het etablissement verkocht in de geest van Reinier.

1 reactie

 • A. Verburg

  3 maanden geleden
  Mijn grootmoeder Femmigje Appelo-Belt (1897-1969) is in De Moespot geboren en opgegroeid. Ik vermoed dat Reinier een zoon van haar halfbroer was. Hun vader was weduwnaar met twee zonen en hertrouwde met mijn overgrootmoeder. Samen kregen ze drie dochters. In de familie ging rond "tante Fem heeft blauw bloed". Verarmde landadel?
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Succesvol Eiland in de Verte na Urk wellicht ook in Emmeloord, Kampen, Steenwijk en Dronten: ‘Voorstelling zorgt voor verbinding’
  PREMIUM

  Succesvol Eiland in de Verte na Urk wellicht ook in Emmeloord, Kampen, Steenwijk en Dronten: ‘Voorstel­ling zorgt voor verbinding’

  Een op de zeven inwoners van Urk genoot de afgelopen dagen van het onder de lovende kritieken bedolven Eiland in de Verte. Dat laat ruimte over, stelt Han Evers, theaterdirecteur van De Meenthe en producent van de muzikale voorstelling, die verhaalt over de aansluiting die het eiland vond bij de polder eromheen. ,,We overwegen binnen te spelen.”

Kop van Overijssel