Henk van Voornveld stopte in mei bij Marketing Oost en werkt sindsdien voor de gemeente Steenwijkerland aan het programma Duurzaam Beleefbaar Toerisme.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Voornveld stopte in mei bij Marketing Oost en werkt sindsdien voor de gemeente Steenwijkerland aan het programma Duurzaam Beleefbaar Toerisme. © Frans Fotografie

Van Voornveld moet toerisme in Steenwijkerland voort helpen: ‘Dat betaalt zich terug’

Het programma Duurzaam Beleefbaar Toerisme moet er voor zorgen dat iedereen in Steenwijkerland profiteert van toerisme. Om dat allemaal in goede banen te leiden, trekt de gemeente bijna 200.000 euro uit om programmaleider Henk van Voornveld in te huren.

Wat is het programma Duurzaam Beleefbaar Toerisme? 

,,Het gaat om een evenwichtige ontwikkeling van de gemeente op het gebied van vrijetijdseconomie”, stelt programmaleider Henk van Voornveld. ,,Het heeft niet alleen te maken met meer toerisme, maar er is gewoon ook heel veel potentie in ons gebied wat we er gewoon nog niet uithalen. Ik vergelijk het wel eens met voetbal en wat dat betreft zitten we hier in de Champions League. We hebben een mooi gebied, maar moeten naar het volgende niveau om ook de komende tien jaar Champions League te spelen.”

Kop van Overijssel