John Smits, fractievoorzitter VVD Zwartewaterland
Volledig scherm
PREMIUM
John Smits, fractievoorzitter VVD Zwartewaterland © vvd

Veel arbeidsmigranten op een kamer kan volgens VVD-voorman John Smits verspreiding coronavirus in de hand werken

Meerdere arbeidsmigranten die op een kamer verblijven, kan de verspreiding van het coronavirus in de hand werken. Dat stelt VVD-fractievoorzitter John Smits. Met name de situatie in Zwartsluis baart hem zorgen.

Smits heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland. ,,De gemeente kent een hoog aantal arbeidsmigranten. Deze worden voor een overgroot deel gehuisvest in kamerbewoning, meestal met meerdere personen op een kamer en met een verschillende familiaire achtergrond. Dat is een ongewenste situatie’’, aldus Smits. Hij vraagt of het college met de VVD van mening is dat dit een potentieel risico is, mogelijk voor verspreiding van het coronavirus.

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel