Volledig scherm
De veiligheid in parkeergarages Prinsenhoven en Gasthuispoort in Steenwijk wordt onderzocht. © Wilbert Bijzitter

Veiligheid in parkeergarages Steenwijk onder de loep

De politie Steenwijkerland onderzoekt de komende weken hoe de veiligheid van parkeergarages  Prinsen Hoven en Gasthuispoort in Steenwijk verbeterd kan worden. Inwoners kunnen hierover een enquête invullen.  

Hangjongeren veroorzaakten de afgelopen jaren overlast in parkeergarage Prinsen Hoven. Zo werden er diverse keren vernielingen gepleegd en was er sprake van geluidsoverlast. Om dat aan te pakken werden camera’s geplaatst en werd er door gemeente en politie met enige regelmaat gehandhaafd. 

Volgens Tim, de agent in opleiding die de enquête heeft opgezet, is er geen directe aanleiding voor het onderzoek. ,,De meldingen die er zijn, zijn heel minimaal. Vooral bij garage Gasthuispoort zijn amper klachten, bij Prinsen Hoven zijn er wat meer. Dan moet je denken aan geluidsoverlast, het dumpen van afval, of hardrijders.”

Hij stelt dat de overlast in de garages relatief meevalt. ,,Het is niet zo dat het enorm is, er is slechts een aantal meldingen. Wat ik vooral onderzoek is hoe mensen zich veiliger gaan voelen in de garages.”

Veiligheidsgevoel 

Het doel van de enquête is het verbeteren van het veiligheidsgevoel. ,,We hopen hiermee een beter beeld te krijgen van wat mensen als overlast ervaren en wat zij hiervoor als oplossingen zien.”

Het onderzoek moet zorgen voor een duidelijker beeld. ,,De opdracht is dat ik de problemen in kaart ga brengen en dat we samen met de gemeente gaan kijken wat we kunnen doen om de problemen op te lossen. Dat gaat vaak over simpele dingen als meer verlichting of vaker surveilleren.”

De enquête staat nog ongeveer twee weken online. ,,Daarna ga ik analyseren wat de uitkomsten precies zijn en gaan we kijken wat we kunnen verbeteren.”

  1. Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet
    PREMIUM

    Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet

    Bij de bouw van een Knarrenhof is Hasselt is het onmogelijk om alle groen te behouden. Maar uitvoerig overleg tussen gemeente, de initiatiefnemer van het project en bewoners van de Dr. H.A.W van der Vechtlaan heeft er wel toe geleid dat gedeeltelijk tegemoet gekomen kan worden aan de bezwaren van de buurtbewoners. De raad van de gemeente Zwartewaterland deed een beroep op partijen om er uit te komen, en vroeg het college om hierin een bemiddelende rol te spelen.

Kop van Overijssel