Volledig scherm
© Frans Paalman

VENO op Amerikaanse toer tijdens zaalvoetbaltoernooi

Sportvereniging VENO houdt van vrijdag tot en met zaterdag voor de 26e keer zaalvoetbaltoernooi. In sporthal De Burght in Vollenhove nemen tal van clubs uit de Kop van Overijssel en de Noordoostpolder tegen elkaar op.

Dit evenement onderscheidt zich van andere zaalvoetbaltoernooien door het Amerikaanse tintje, dat er aan is toegevoegd. Zo wordt tijdens iedere wedstrijd gedurende enkele, van te voren vastgestelde periodes, muziek in de sporthal gespeeld. Als de teams tijdens dit muzikale intermezzo scoren, telt het doelpunt dubbel. Op de finaledag worden wedstrijden bij een gelijke stand niet beslist door de traditionele strafschoppen maar door shoot-outs. 

Vrijdag- en zaterdagavond is er na de wedstrijden muzikaal entertainment met deejay Mark Donders. Zondag treedt zanger Jeen op. Het publiek kan deelnemen aan een verloting, waarbij de deelnemers moeten proberen om een balletje zo dicht mogelijk bij de middenstip in de zaal te werpen. Dit is afgeleid van een spelletjes voor toeschouwers bij Amerikaanse basketbalwedstrijden .

De voorronden worden gespeeld op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari van 19.00 tot 22.30 uur. De nummers 1 tot en met 3 van iedere poule plaatsen zich voor de finaledag op zondag 13 januari. Deze zes finalisten maken vanaf 13.30 uur uit wie winnaar wordt van het toernooi. De finale vindt plaats om ongeveer 17.00 uur.

Kop van Overijssel