Volledig scherm
De stille tocht die werd gehouden voor Halil Erol. uit Steenwijk.

Verdachte opgepakt in moordzaak Halil Erol uit Steenwijk

Een 39-jarige vrouw is in Groningen aangehouden vanwege betrokkenheid bij de moord op Halil Erol in 2010. De 34-jarige Steenwijker werd in 2010 om het leven gebracht.

Erol werd in februari 2010 als vermist opgegeven. De auto van de van oorsprong Turkse Erol werd in maart zonder kentekenplaten brandend aangetroffen in het Groningse Haren. In juni werden in het buitengebied van Steenwijk zijn armen en benen in een zak aangetroffen. In 2013 werden op meerdere plekken in Nederland nog meer lichaamsdelen van hem gevonden.

Een man zat in 2014 enige tijd vast voor betrokkenheid van de dood van Erol, maar werd weer vrijgelaten. Het onderzoek zat daarna op slot, maar werd weer opgepakt nadat er bij de politie nieuwe informatie was aangeleverd. Daarop kon de 39-jarige vrouw worden aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In 2010 is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de oplossing leidt. De beloning is nog steeds beschikbaar.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
    PREMIUM

    Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

    Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.

Kop van Overijssel