Verkeer A28 komt weer op gang na boerenprotest: één aanhouding en tractor in beslag genomen

UPDATE / MET VIDEOTientallen tractoren met daarachter lange rijen auto's en vrachtwagens. De hele middag stond de A28 bij Staphorst muurvast. Boeren werden gesommeerd de weg vrij te geven. De politie heeft een persoon aangehouden en de tractor in beslag genomen.

85 reacties

 • Arjan Brink

  1 maand geleden
  Ik vind de reacties van de boeren behoorlijk tam. Als de overheid zo ver in mijn privé leven en mijn werk zouden zitten hadden ze oorlog met mij gehad.
 • Henk van Bijl

  1 maand geleden
  Er gaan mensen dood door deze acties. Stop er mee! Genoeg mensen die hierdoor hun afspraak in het ziekenhuis niet hebben kunnen halen. Wat denk je van mensen die bestraalt moeten worden en te laat komen. De boer doet weer irritant met een miljoen of meer in zijn hand, een mooi stuk land aan de kant, degene die subsidie van de overheid vangt. Royaal uitgekocht worden en nog zeiken dat je wordt bedreigd. Komop zeg.
 • Henk van Bijl

  1 maand geleden
  De boer weet toch al 25 jaar dat er dit soort problemen zijn. Je had een hoop kunnen doen in die 25 jaar. Nu ga je de normale burger dwars liggen. Straks zijn we helemaal klaar met het trekkertuig, moest je eens zien hoe snel je trekker in beslaggenomen wordt. Success.
 • A Eijsink

  1 maand geleden
  Dit is een waanzinnige vorm van protesteren. BBB is gewoon een belangenbehartiger uit naam van de rabobank en grote voerleveranciers. Ik denk niet dat dit soort acties de boeren goed doen. Je kunt beter prikacties uitvoeren. Kabinetsbeleid is al jaren zonder kraak en smaak en visie in Nederland. Gewoon niet op deelnemende partijen stemmen. Verdwijnt dit kabinet vanzelf.
 • J. Knapen

  1 maand geleden
  Snappen boeren niet dat hun acties op snelwegen en brandjes stichten in centrum van steden contraproductief werkt. Je leest op dit forum hier veel pro-boer-reacties, maar de gemiddelde Nederlander steunt het kabinetsbeleid m.b.t. stikstof, een beleid gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Mijn advies.....boer ga overleggen i.p.v. de "zaak" plat leggen.

Kop van Overijssel