Volledig scherm
PREMIUM
In de tuin groeit het onkruid, tuinstoelen liggen in een hoek, in een emmer staan verfspullen. Deze verpauperde woning aan het Gareel in Hasselt is de buurt een doorn in het oog. © Pedro Sluiter Foto

Verloederde huurwoning is omwonenden in Hasselt een doorn in het oog

De ene woning heeft een bloeiende voortuin, een ander strak vormgegeven haagjes en weer een ander is netjes bestraat. En dat houden de huiseigenaren en huurders in Gareel in Hasselt allemaal keurig bij. Geen wonder dat het ze een doorn in het oog is dat het op huisnummer 13 de boel sinds anderhalf jaar aan het verloederen is. ,,Niemand doet het iets!” trekken de buren nu vertwijfeld aan de bel.

Vooropgesteld: het was een alleraardigste jongeman, de van oorsprong Syrische bewoner die er anderhalf jaar geleden introk, zegt buurman Gerrit Jan Lammertzen. ,,Na de Ramadan kwam ie langs met een zoetige lekkernij", weet hij nog. ,,En in het begin groette hij ook vriendelijk.” Af en toe waren er wat vrienden bij hem over de vloer, zag de buurt. ,,Niks mis mee, geen last van.” Maar op een gegeven moment bleek de jongeman er niet meer te wonen. Althans er niet meer te vertoeven. ,,Blijkbaar had ie vrienden die elders woonden waar hij nu verblijft", hoorden de buren van elkaar. Maar waar? Ze hebben geen idee.

Kop van Overijssel