De stilte op straat is hoorbaar wanneer Günter Demnig ‘stolpersteine’ plaatst. Steenwijk gedenkt er de Joodse inwoners mee die in de Tweede Wereldoorlog slachtoffer werden van de vervolging door de Duitse bezetter.
Volledig scherm
De stilte op straat is hoorbaar wanneer Günter Demnig ‘stolpersteine’ plaatst. Steenwijk gedenkt er de Joodse inwoners mee die in de Tweede Wereldoorlog slachtoffer werden van de vervolging door de Duitse bezetter. © Wilbert Bijzitter

Video | Stolpersteine in Steenwijk als herinnering aan weggevoerde burgers

STEENWIJK - Ook Steenwijk staat met Stolpersteine stil bij de Joodse inwoners die in de oorlog werden weggevoerd. De Duitse kunstenaar Günter Demnig legde deze week in totaal 31 Stolpersteine in de gemeente Steenwijkerland; 8 in Blokzijl, 22 in Steenwijk en 1 in Eesveen. De ‘struikelstenen’ zijn kleine gedenktekens in de trottoirs voor huizen van door de nazi’s verdreven en vermoorde slachtoffers.

  1. KAART | Piek in aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland
    CHECK JOUW GEMEENTE

    KAART | Piek in aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen in Oost-Nederland

    Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur weer fors toegenomen. In brandhaard Staphorst zijn 54 positieve tests gemeld, 17 meer dan gisteren. De gemeente is hiermee weer op het niveau van de voorgaande dagen. De stijgende lijn in het aantal nieuwe besmettingen werd eind september al in Staphorst ingezet. Ook in Zwartewaterland, Rijssen-Holten, Lelystad en Nunspeet is een flinke toename te zien.

Kop van Overijssel