Volledig scherm
PREMIUM
Met deze poster laat Stichting 75 Jaar Bevrijding Staphorst-Rouveen e.o. zien wat de bedoeling is van de bijeenkomst op 24 april.

Viering 75 jaar vrijheid met grootste bevrijdingskoor van ons land op plein in Rouveen

Hoeveel zangers en zangeressen er mee gaan doen is niet bekend, maar in Staphorst en Rouveen zijn ze er van overtuigd dat ze het grootste bevrijdingskoor van Nederland gaan formeren. De datum van het optreden is al gepland en ook de locatie is  vastgesteld:  vrijdag 24 april op het Kerkplein in Rouveen, met als uitwijkdatum een dag later, mocht het slecht weer zijn.

Met dit bevrijdingskoor wil Stichting 75 jaar Bevrijding Staphorst - Rouveen e.o. op een bijzondere manier herdenken dat de dorpen werden bevrijd in april 1945.  Stichtingsvoorzitter Arend Harink denkt dat het mogelijk moet zijn om op z'n minst enkele duizenden stemmen bij elkaar te brengen. Dat baseert hij op de vele koren die de gemeente rijk is, maar ook  op deelname van een kinderkoor met leerlingen van de basisscholen en alle bezoekers. ,,Want iedereen die komt zingt mee. Er is gekozen voor liederen die iedereen kent.’’ Voor de begeleiding zorgen muziekvereniging Prins Margriet, twee andere korpsen uit de regio en instrumentalisten.

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel