Wethouder Knol hijst de nationale driekleur.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Knol hijst de nationale driekleur. © gemeente Zwartewaterland

Vlag wappert in Hasselt voor olympische medaillewinnaars Van der Breggen en Metsemakers

De Nederlandse vlag wappert vandaag fier bij het gemeentehuis in Hasselt. Op deze wijze eert de gemeente Zwartewaterland de twee olympische medaillewinnaars met Hasselter roots: Anna van der Breggen en Koen Metsemakers. 

 1. Dubbelvier zorgt na 25 jaar weer voor olympische goud bij mannen: ‘We hebben het gewoon geflikt’
  Play

  Dubbelvier zorgt na 25 jaar weer voor olympische goud bij mannen: ‘We hebben het gewoon geflikt’

  De roeiers van de dubbelvier hebben Nederland op de Olympische Spelen van Tokio de eerste gouden medaille bezorgd. Het viertal bereikte in de Japanse hoofdstad het grote einddoel. Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers, de bemanningsleden van het Nederlandse vlaggenschip in Tokio, waren ondanks een misslag in het begin nipt de sterkste in de finale. Ze bezorgden Nederland de eerste gouden roeimedaille bij de mannen in 25 jaar.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.