Volledig scherm
De jeugdspeelsters Olympia‘28 MO13-1 moeten 1.218 kilometer reizen naar uitwedstrijden. Ouders waren er niet blij mee, maar rijden voor hun kinderen toch mee naar de wedstrijden in Friesland. © Pedro Sluiter Foto

Voetbalsters Olympia’28 uit Hasselt moeten ver blijven rijden voor uitwedstrijden

De speelsters van Olympia’28 moeten in totaal 1.218 kilometer reizen in de eerste competitiehelft. Hoewel ouders en het clubbestuur er niet blij mee waren, is er geen oplossing gevonden. 

Ouders van de teamgenoten waren niet blij toen ze in september de poule-indeling zagen. Hun dochters spelen onder andere tegen teams uit Dokkum, Buitenpost en Surhuisterveen.Dat zou ouders de hele zaterdag kosten als ze mee moeten rijden

De club ging in gesprek met de KNVB en die adviseerde om de eerste drie duels gewoon te spelen en daarna te kijken wat er mogelijk was in andere poules. ,,Maar helaas is het niet gelukt om een andere oplossing te vinden”, stelt coach Miranda Mulder. 

Vervoer 

De meeste uitwedstrijden worden nu wel gespeeld. ,,Gelukkig vinden de ouders het ook belangrijk dat hun kinderen kunnen voetballen en daarom zijn er bijna altijd ouders die meewillen rijden. Dat is erg mooi”, stelt Mulder. 

Eén keer was er geen vervoer voor een wedstrijd. ,,Dat was naar Dokkum, dat hebben we toen ook keurig vooraf gemeld. Voor de komende uitwedstrijden moeten we zien of er genoeg ouders zijn die mee willen. Deze competitie duurt nog tot de winterstop, daarna hopen we op een betere indeling.”

 1. Geld is er voldoende voor schaatsklassiekers in de Kop van Overijssel, nu nog vorst

  Geld is er voldoende voor schaats­klas­sie­kers in de Kop van Overijssel, nu nog vorst

  Het moet eerst gaan vriezen dat het kraakt, maar dan kunnen de organisatoren van grote schaatswedstrijden in de Kop van Overijssel met een gerust hart hun evenement organiseren. De provincie Overijssel heeft besloten bekende evenementen zoals de Overijsselse Merentocht, de Hollands Venetiëtocht en een mogelijk NK op natuurijs, ook de komende jaren financieel te ondersteunen en trekt hiervoor 340.000 euro uit.
 2. Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt
  video

  Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt

  De politie heeft vandaag drie No Surrender-leden opgepakt. De drie mannen, uit Noordwolde en Vledder, worden verdacht van het helen en omkatten van zo’n vijftig gestolen voertuigen. De arrestaties zijn onderdeel van een groot politieonderzoek, waarbij vanmorgen invallen zijn gedaan in vijf panden in Noordwolde, Steenwijk en Vledder. Bij een autobedrijf in Steenwijk werd de handelsvoorraad in beslag genomen.

Kop van Overijssel