Vogelaars en Junior Rangers van IVN helpen oeverzwaluwen in de nesten bij Wetering

VideoLeden van het Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie (IVN) Noordwest-Overijssel hebben de oeverzwaluwwand in de waterberging Wetering in gereedheid gebracht voor de vogels. Ze werden geholpen door een tiental jongeren, de Junior Rangers. 

Je kunt merken dat de lente eraan zit te komen. Bomen en struiken lopen uit en vogels bereiden zich voor op de nestperiode. De oeverzwaluwen zelf zijn nu nog in het warme Afrika, maar worden binnenkort terug verwacht in ons land. De vogel heeft een steile zandwand nodig voor zijn nest, het liefst boven het water zodat de eieren en uitgebroede jonge vogels redelijk veilig zijn voor roofdieren, zoals de vos. 

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel