Volledig scherm
Start van de bouw door wethouder Koning, bouwers en kopers met het plaatsen van een prefab kolom. © gemeente meppel

Volgend jaar oktober wonen in gasloze appartementen aan Kromme Elleboog in Meppel

Over een jaar worden de gasloze appartementen aan de Kromme Elleboog in Meppel opgeleverd. Deze week was het symbolische startsein voor de bouw door wethouder Roelof Pieter Koning en de kopers.

Van Wijnen bouwt een gloednieuw appartementengebouw.  In vier bouwlagen worden 31 huurappartementen gerealiseerd, die zijn gekocht door Newomij Vastgoed uit Naarden, en 21 koopappartementen. Daarvan zijn er inmiddels 13 verkocht of is er een optie op genomen. De bewoners kunnen hun koopappartement naar eigen wens indelen. Onder het appartementengebouw komt een parkeergarage. Op de negen dekken is plaats voor 220 auto’s.  Tevens wordt er een bovengrondse parkeergarage gerealiseerd. 

De Meppeler wethouder Roelof Pieter Koning is blij dat de bouw is begonnen. ,,De Kromme Elleboog krijgt een mooie invulling krijgt. Wie wil er niet midden in het centrum wonen. De invulling van het terrein is ook goed voor de binnenstad  en zorgt voor nog meer levendigheid.’’

Samen met Erik-Jan Bulstra (CEO Newomij), Jolanda Comino (vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle) en Arjen Oosting (directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord) gaf wethouder Koning het startsein voor de bouw door het plaatsen van een prefab kolom. De kopers begroeven in een schatkist hun persoonlijke boodschap voor later. 

Kop van Overijssel