Volledig scherm
Johan Bredewout is naast organist in de Grote- of Sint Nicolaaskerk in Vollenhove ook dirigent en componist. © Wilbert Bijzitter

Vollenhovenaar Johan Bredewout nieuwe dirigent Mannenkoor Staphorst

De Vollenhoofse musicus Johan Bredewout wordt de nieuwe dirigent van het Christelijk Mannenkoor Staphorst. Meteen na de zomerstop volgt hij Peter Bos uit Dronten op, die het mannenkoor 21 jaar heeft geleid.

Die heeft volgens koorvoorzitter Bart Hoeve te kennen gegeven op een voor hem hoogtepunt te willen stoppen. Dat is de vijftigste verjaardag van het koor. Die is dit jaar gevierd met een  jubileumconcert in De Levensboom in Rouveen en de presentatie van de nieuwe cd met de titel  Hij zal met je zijn. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Andries Heidema, commissaris van de Koning in Overijssel. 

Voor het nieuwe seizoen is het bestuur van Christelijk Mannenkoor Staphorst op zoek gegaan naar een opvolger voor Bos en heeft die  gevonden in Johan Bredewout uit Vollenhove. ,,Een veelzijdig musicus’’, aldus voorzitter Hoeve, die ook geen onbekende is voor de koorleden. ,,Hij begeleidde ons in de afgelopen jaren vele malen tijdens concerten en cd-opnames.’’ 

Johan Bredewout is als organist verbonden aan de Grote- of Sint Nicolaaskerk in Vollenhove en dirigent van meerdere koren waaronder in zijn  woonplaats De Zeeklank en het Vollenhoofs Visserskoor. Daarnaast geniet hij bekendheid als componist, onder meer verschillende oratoriums en cantates. ,,Hij kent de geschiedenis van het Christelijk Mannenkoor Staphorst en heeft de ambitie om het verder uit te bouwen’’, aldus Hoeve.

Kop van Overijssel