Volledig scherm
PREMIUM
Het team van Slagerij Lantinga tussen de bestuursleden van de Confrèrie: Oorkonde Carst-Jan van de Wetering houdt de oorkonde vast, Bert-Jan Lantinga heeft de medaille om, daarnaast staat Ingmar Klooster. Henri van Heerde houdt de beker vast, Harold van Beekhuizen heeft een kleine beker vast. © Eigen foto

Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneperveen

Met hun droge worsten, hun kant-en-klaarmaaltijden  en hun hamsoorten gooiden de slagers en worstenmakers van Slagerij Lantinga uit Wanneperveen en Meppel zulke hoge ogen bij de Europese slagersvakwedstrijden van La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau, dat ze zich nu Nationaal Kampioen van Nederland mogen noemen. ,,Het is de Champions League van de slagersvakwedstrijden", zegt een trotse Bert-Jan Lantinga, eigenaar van de slagerij.

De crème de la crème van de internationale slagerswereld was aanwezig bij de wedstrijd die in Roermond werd gehouden. Gerenommeerde slagers uit Italië, Denemarken, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk deden mee aan deze jaarlijkse kwaliteitsmeting. ,,Wij zijn supertrots op dit resultaat. Het is een eer om deze prijs te winnen en een absolute kroon op ons werk”, aldus Lantinga. ,,Ik doe dat niet alleen, samen met worstmakers Henri van Heerde, Karstjan van de Wetering, Ronald Petetr en Harold van Beekhuizen die verantwoordelijk is voor de kant-en-klaarmaaltijden. Dit is echt een teamprestatie, alle eer naar hen.”

  1. Stoere marinier Jordy (28) is dé corso-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’
    video en Kaart

    Stoere marinier Jordy (28) is dé cor­so-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’

    Jordy Winter zet nadrukkelijk zijn handtekening onder het bloemencorso dat zaterdagmiddag en -avond door de straten van Vollenhove trekt. Voor drie van de elf groepen heeft hij een praalwagen ontworpen: De Vereniging, waarvan hij lid is, Fulnaho en Twee Nijenhuizen. Daarnaast heeft hij met Marcel Santbergen een praalwagen getekend voor het corso in Lichtenvoorde, het oudste van ons land.

Kop van Overijssel