Volledig scherm
Smithy's Palace in Eesveen. © Google Streetview

Voor failliet Smithy’s Palace Eesveen komt er geen doorstart

Er komt definitief geen doorstart voor discotheek Smithy's Palace in Eesveen. Het bedrijf ging deze zomer failliet. 

De inventaris van de discotheek is afgelopen vrijdag geveild, stelt curator Ton Grollé van Grollé Advocaten uit Hoogeveen. ,,Het pand kan aankomende vrijdag overgedragen worden aan de eigenaar, die dan kan bekijken wat hij er mee wil doen.”

Alcoholleeftijd 

Smithy's Palace was een bekende discotheek in de omgeving. De oorzaak van het faillissement ligt volgens Grollé bij het afnemende discotheekbezoek van jongeren. ,,Dit is niet de enige discotheek die omvalt. Jongeren hebben blijkbaar meer interesse in feesten en festivals. Ook de stijging van de alcoholleeftijd heeft hier een rol in.” 

De afgelopen jaren lukte het Smithy's Palace nog om zwarte cijfers te schrijven, maar begin dit jaar ging dat mis. Grollé:  ,,Er is altijd een zomerstop en dat viel nu financieel niet meer te overbruggen.”

Schuldenlast 

Om oplopende schulden te voorkomen, heeft de eigenaar volgens Grollé besloten het faillissement aan te vragen. ,,Dat is in overleg met de accountant gebeurd. Hierdoor is de schuldenlast relatief laag gebleven.”

Echt serieuze interesse in een overname is er volgens Grollé nooit geweest. ,,Er was wel een partij die zich had gemeld, maar die had geen plan.” Het is niet bekend wat er nu met het pand aan de Van Karnebeeklaan 15 in Eesveen, dat eigendom is van Vlieger Beheer, gaat gebeuren. 

Kop van Overijssel