Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van der Ende met liefde naar Steenwijk

videoVoetballen doet Marco Borsato al jaren niet meer. Dus toen Kees Kist uit Steenwijk - de eerste Nederlander die ooit een Gouden Schoen kreeg - hem belde om de aftrap te doen bij het voetbaltoernooi tijdens de Kees Kist-dag in Steenwijk, sputterde de zanger wel even tegen. ,,Je hoeft alleen maar even tegen een bal te trappen’’, had Kist hem geantwoord. En voor zijn vriend streek Borsato dan toch over zijn hart. 

Dus daar stond ie, woensdagmiddag. Eerst op het podium samen met Kist om zijn band met deze voetballer toe te lichten en daarna midden op het kunstgras veldje dat midden op de Markt in Steenwijk is neergelegd. Waar gevoetbald werd door het Nederlands walking football team met oud-internationals als Sjaak Swart (inmiddels 81 jaar), Ben Wijnstekers, Ernie Brands, Dick Schoenaker en Pierre Vermeulen. Die het opnemen tegen teams van SC Heerenveen en AZ, waar Kist ook ooit voetbalde. En die dan scherp in toom worden gehouden door de legendarische arbiter Mario van der Ende.

  1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
    PREMIUM
    video & foto's

    Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

    Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel