Ooggetuige Ede Dommering vertelt bij het Indiëmonument over de ontberingen die hij als jongetje moest doorstaan in de Japanse kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ooggetuige Ede Dommering vertelt bij het Indiëmonument over de ontberingen die hij als jongetje moest doorstaan in de Japanse kampen. © Pedro Sluiter Foto

Voor ooggetuige Ede Dommering was Indiëherdenking een primeur: ‘Ik had er niet zo’n behoefte aan’

Tot zijn uitnodiging als gastspreker en ooggetuige was Ede Dommering nog nooit bij een Indiëherdenking geweest, bekent de kwieke 85-jarige na afloop van de plechtige bijeenkomst in Steenwijk. „Ik had er niet zo’n behoefte aan. Ieder mens doet het op zijn manier.” Dit keer was hij dus voor het eerst op een 15de augustus bij het monument in het Slingerbos, om te vertellen over zijn jeugdjaren in de Jappenkampen.

0 reacties

  1. SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen
    Liveblog

    SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen

    Bij een overwinning op Eemdijk kwam het kampioenschap wel héél dicht bij voor SV Urk. Maar het liep compleet anders op De Vormt, waardoor de titelstrijd in de Hoofdklasse B toch weer spannend is. In de Derde Divisie kreeg VVOG een flinke tik te verwerken, terwijl DVS’33 dure punten liet liggen in de strijd om de derde periodetitel. Er viel genoeg te genieten deze speeldag, met ook nog de kraker Batavia’90 en de derby tussen DOS en Go-Ahead Kampen.

Kop van Overijssel