Voor een fietsveiliger Zwolsesteeg tussen Genemuiden (boven) en Zwolle waren verschillende varianten. De gemeenteraad kiest unaniem voor een nieuw vrij liggend fietspad langs de weg, dat aansluit op het bestaande pad (rechts) dat de polder in gaat. Hiervoor komt in de bocht een brug over het water.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor een fietsveiliger Zwolsesteeg tussen Genemuiden (boven) en Zwolle waren verschillende varianten. De gemeenteraad kiest unaniem voor een nieuw vrij liggend fietspad langs de weg, dat aansluit op het bestaande pad (rechts) dat de polder in gaat. Hiervoor komt in de bocht een brug over het water. © Pedro Sluiter Foto

Voor zes ton veilig fietsen tussen Genemuiden en Zwolle

Dat er iets gedaan moet worden aan de veiligheid voor fietsers op de Zwolsesteeg, daarover zijn collegeleden en raadsleden van Zwartewaterland het wel eens. De vraag was hoeveel geld ze over hebben voor het veiliger maken van dit gedeelte van de route tussen Genemuiden en Zwolle. Donderdagavond maakten SGP, CU, PvdA, BGZ, CDA en Gemeentebelangen (VVD’er John Smits was afwezig) met een gezamenlijk ingediende motie duidelijk dat ze hiervoor 600.000 euro beschikbaar willen stellen.

  1. Aurora gaat Mont Ventoux beklimmen, met de aan ALS overleden agent Simon (70) op haar schouder: ‘Deze wordt voor jou’
    PREMIUM

    Aurora gaat Mont Ventoux beklimmen, met de aan ALS overleden agent Simon (70) op haar schouder: ‘Deze wordt voor jou’

    Agent Simon Hoekstra (70) was een bekend gezicht op de wateren van de Kop van Overijssel, maar overleed in januari aan de slopende spierziekte ALS. Tot verdriet van collega Aurora Lieske, die onder de hoede van Hoekstra opgroeide binnen de politie. De Heerdense gaat hardlopend de Mont Ventoux beklimmen, om geld op te halen voor onderzoek. ,,Simon was voor mij een politievader.”

Kop van Overijssel