Voor een fietsveiliger Zwolsesteeg tussen Genemuiden (boven) en Zwolle waren verschillende varianten. De gemeenteraad kiest unaniem voor een nieuw vrij liggend fietspad langs de weg, dat aansluit op het bestaande pad (rechts) dat de polder in gaat. Hiervoor komt in de bocht een brug over het water.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor een fietsveiliger Zwolsesteeg tussen Genemuiden (boven) en Zwolle waren verschillende varianten. De gemeenteraad kiest unaniem voor een nieuw vrij liggend fietspad langs de weg, dat aansluit op het bestaande pad (rechts) dat de polder in gaat. Hiervoor komt in de bocht een brug over het water. © Pedro Sluiter Foto

Voor zes ton veilig fietsen tussen Genemuiden en Zwolle

Dat er iets gedaan moet worden aan de veiligheid voor fietsers op de Zwolsesteeg, daarover zijn collegeleden en raadsleden van Zwartewaterland het wel eens. De vraag was hoeveel geld ze over hebben voor het veiliger maken van dit gedeelte van de route tussen Genemuiden en Zwolle. Donderdagavond maakten SGP, CU, PvdA, BGZ, CDA en Gemeentebelangen (VVD’er John Smits was afwezig) met een gezamenlijk ingediende motie duidelijk dat ze hiervoor 600.000 euro beschikbaar willen stellen.

  1. Berkum overtuigend naar bekerfinale, doek valt voor SVI, asv Dronten doet goede zaken en Batavia’90 kan titel ruiken

    Berkum overtui­gend naar bekerfina­le, doek valt voor SVI, asv Dronten doet goede zaken en Batavia’90 kan titel ruiken

    Het seizoen van Berkum krijgt mogelijk een heel fraai slot, want de Zwollenaren plaatsten zich ten koste van csv Apeldoorn voor de finale van de districtsbeker. Asv Dronten mag na de zege bij WHC eveneens nog hopen op een prijs, terwijl Dieze West een titel kan vergeten. Batavia’90 zette een volgende stap richting het kampioenschap. Voor SVI is het doek definitief gevallen.