Volledig scherm
Oud-wethouder Bert Krale is nieuw in het bestuur van de OVKK. © Pedro Sluiter

Voormalig Staphorster wethouder Bert Krale behartigt nu belangen kernen op het Overijsselse platteland

Bert Krale uit Punthorst is toegetreden tot het bestuur van de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen. Krale stapte vorig jaar net voor de zomer op als wethouder van de gemeente Staphorst, na collega-wethouder Lucas Mulder te hebben beschuldigd van vriendjespolitiek en oncollegiaal gedrag.

Na vijf jaar voor het CDA wethouder te zijn geweest heeft hij zijn werk als installatieadviseur weer opgepakt. En daarnaast is hij dus nu OVKK-bestuurder. Deze vereniging zet zich in voor de leefbaarheid op het platteland in de provincie Overijssel.  ,,Ik ga me de komende tijd in het bestuur van de OVKK sterk maken voor meer kennisdeling en ontmoeting tussen onze leden. Daarnaast wil ik benaderbaar zijn en mijn netwerk beschikbaar stellen voor een leefbaar platteland”, zo laat hij weten via de belangenvereniging. 

Schakel

,,Ik geloof erin dat wanneer je partijen, die elk iets doen aan de leefbaarheid in hun eigen omgeving, bij elkaar brengt dat er dan nog meer moois ontstaat. Twee weten meer dan één. Moet je nagaan wat er kan gebeuren als je twintig of dertig clubs bij elkaar kunt brengen’’, aldus Krale. Volgens hem kan de OVKK de schakel zijn om al die partijen bij elkaar te brengen en hen van elkaar te laten leren. ,,Met die gedeelde kennis, over bijvoorbeeld subsidies, juiste contactpersonen en manier van probleem aanpakken, kan iedereen weer aan de slag om in zijn eigen dorp of kern dingen te realiseren.’’

Kop van Overijssel