Ondanks de feestvreugde over de zetelwinst is het maar zeer de vraag of BuitenGewoon Zwartewaterland (BGZ) een wethouder kan leveren. Voortzetting van de coalitie SGP, CU, PvdA ligt voor de hand gezien de verkiezingsuitslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondanks de feestvreugde over de zetelwinst is het maar zeer de vraag of BuitenGewoon Zwartewaterland (BGZ) een wethouder kan leveren. Voortzetting van de coalitie SGP, CU, PvdA ligt voor de hand gezien de verkiezingsuitslag. © Pedro Sluiter Foto

Voortzetting coalities Zwartewaterland en Staphorst ligt voor de hand

ANALYSEDe uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen leek in Zwartewaterland vooraf redelijk voorspelbaar. Maar de 11.708 kiezers hebben toch voor een wat verrassende uitslag gezorgd. Met SGP en BGZ als grote winnaars.  Ligt de voorzetting van de coalitie daarmee, net zoals in buurgemeente Staphorst, voor de hand?

  1. SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen
    Liveblog

    SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen

    Bij een overwinning op Eemdijk kwam het kampioenschap wel héél dicht bij voor SV Urk. Maar het liep compleet anders op De Vormt, waardoor de titelstrijd in de Hoofdklasse B toch weer spannend is. In de Derde Divisie kreeg VVOG een flinke tik te verwerken, terwijl DVS’33 dure punten liet liggen in de strijd om de derde periodetitel. Er viel genoeg te genieten deze speeldag, met ook nog de kraker Batavia’90 en de derby tussen DOS en Go-Ahead Kampen.

Kop van Overijssel