Volledig scherm
PREMIUM
De beoogde nieuwe voorzitter bij het logo op sportpark Monnikenmolen © v.h.k.

Voorzitter Bram de Jonge van V.H.K. begint met werving van vrijwilligers voor club in Sint Jansklooster

Voetbalvereniging VHK uit Sint Jansklooster is er in geslaagd een nieuwe voorzitter te vinden. Bram de Jonge gaat de club leiden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie is de beoogde voorzitter gepresenteerd aan de leden.

De 45-jarige mededirecteur van maai- en groenonderhoudbedrijf A. de Jonge moet in de eerstvolgende ledenvergadering officieel worden benoemd. Tot die tijd zal De Jonge de taken van aftredend voorzitter Bert Eenkhoorn alvast overnemen bij Vlugheid en Kracht, waarvan het eerste team uitkomt in de vierde klasse zaterdag van het district Noord.

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel