Volledig scherm
PREMIUM
Voor vrachtwagens die langer dan één nacht moeten kunnen blijven staan, komen parkeerplaatsen aan de Schering in Genemuiden, opdat chauffeurs er kunnen overnachten. © Pedro Sluiter Foto

Vrachtwagenchauffeurs kunnen voortaan met gerust hart legaal tukken in Genemuiden

Als internationaal vrachtwagenchauffeur word je voortaan niet meer van bedrijventerrein Zevenhont in Genemuiden weggekeken. Zelfs niet als er dadelijk een algeheel parkeerverbod geldt. Speciaal voor hen komen er apart parkeerplaatsen.

Geen grote vrachtwagens die her en der in de bebouwde kom van Genemuiden staan geparkeerd. Dat is de inzet van de gemeente Zwartewaterland voor Genemuiden. En dus komt er een algeheel parkeerverbod voor vrachtwagens (en touringcars) binnen de bebouwde kom. Lastig als je internationaal vrachtwagenchauffeur bent en vanwege de rijtijden niet meer weg mag na je laatste ritje van de dag naar één van de bedrijven op Zevenhont.

 1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
  PREMIUM

  Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

  Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.
 2. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
  PREMIUM

  Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

  In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

Kop van Overijssel