De F-35 is de opvolger van de oude F16.
Volledig scherm
PREMIUM
De F-35 is de opvolger van de oude F16. © Anton Kappers

Vrees voor ‘enorme bak herrie’ boven stille Kop van Overijssel door straaljagers: ‘De hemel vergaat als dat ding voorbij raast’

videoEr bestaan in de Kop van Overijssel zorgen over de uitbreiding van het militaire oefengebied in Noord-Nederland. Straaljagers oefenen straks mogelijk óók boven een deel van Overijssel. De samenwerkende actiegroepen van SATL vrezen voor ‘een enorme bak herrie’.

5 reacties

 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  Vervelend die overlast maar vooor je vrijheid mag je wel wat over hebben,wat een gezeik
 • Martin Leeuwis

  2 jaar geleden
  Waarom zou Overijssel en Drenthe geen enkel vliegtuig willen horen? Wonen zij in een ander land? Straaljagers maken op een bepaalde plaats misschien 5 minuten wat herrie per dag, daar moet je niet over zeuren!
 • N. Vermeer

  2 jaar geleden
  Gisteren helikopters laag boven natuurgebied in Steenwijkerwold, midden tijdens het broedseizoen. Dat moet verboden worden!
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Oefenen tot ze versleten zijn...Beter boven Polen oefenen.. of de noordzee
 • Leo Haveman

  2 jaar geleden
  Totdat de russen komen
 1. Heerde is kampioen, ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 beslissen het volgende week en Urk boekt cruciale zege

  Heerde is kampioen, ‘s-Heeren­broek en CSV‘28 beslissen het volgende week en Urk boekt cruciale zege

  Er was uiteindelijk meer moeite voor nodig dan de eerste helft had voorspeld, maar SV Urk boekte een belangrijke zege op Excelsior‘31 en zette daarmee een grote stap richting lijfsbehoud. Dat geldt niet voor Flevo Boys, d‘Olde Veste’54 en VVOG, zij leden een dure nederlaag. ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 houden het spannend en ook asv Dronten blijft meedoen om de prijzen. In Heerde mag de vlag al uit.
 2. Groep asielzoekers heeft schip in Genemuiden ingeruild voor hotel langs de N50 bij Kampen: ‘Beetje saai’
  PREMIUM

  Groep asielzoe­kers heeft schip in Genemuiden ingeruild voor hotel langs de N50 bij Kampen: ‘Beetje saai’

  Tachtig asielzoekers die verbleven op een schip in Genemuiden, zijn begin deze week verhuisd naar Hotel Zalkerbroek langs de N50 bij Kampen. Hoewel ‘alles beter is dan in de oorlog of op straat’, is de afstand vanaf het hotel naar het centrum van Kampen (acht kilometer, red.), wel wat ver. ,,Een beetje saai’’, omschrijft de 18-jarige Amjad de omgeving in het Nederlands.
  Kampen
 3. Spectaculaire speeldag pakt heerlijk uit voor SV Urk en Olde Veste, terwijl Alcides opnieuw hard onderuit gaat

  Spectacu­lai­re speeldag pakt heerlijk uit voor SV Urk en Olde Veste, terwijl Alcides opnieuw hard onderuit gaat

  Er zal heel snel iets moeten veranderen bij Alcides. De ploeg uit Meppel ging op eigen veld kansloos onderuit tegen Be Quick 1887 en moet daardoor meer en meer rekening houden met degradatie naar de eerste klasse. SV Urk boekte daarentegen een belangrijke zege in de strijd om handhaving in de derde divisie. HHC Hardenberg herstelde zich van twee nederlagen, terwijl Flevo Boys en VVOG niets zijn opgeschoten.