Volledig scherm
PREMIUM
In woonwijk de Nieuwe Gagels in Steenwijk is tijdens de jaarwisseling vorig jaar een centrale vuurwerkshow gehouden. Om en nabij de 300 gezinnen hebben met een tientje inleg per persoon bijgedragen aan het vuurwerk. De rest is afkomstig van sponsoren. © Martijn Bijzitter

Vuurwerkvrije zones in Steenwijkerland ‘moeten door inwoners geïnitieerd worden’

Als er in 2020 al vuurwerkvrije zones in de gemeente Steenwijkerland worden aangewezen, moeten de inwoners zelf daartoe het initiatief nemen. Een voorstel van GroenLinks om samen met politie, hulpdiensten, wijkteams en inwoners overleg te plegen en de te bepalen vuurwerkvrije zones met hen te inventariseren, werd dinsdag niet door een meerderheid van de gemeenteraad gesteund.

Een meerderheid van de raad vindt dat het aanwijzen van vuurwerkvrije zones niet iets is waar de gemeente over moet gaan. ,,Waarom moeten wij daar iets van vinden?’’, vroeg Gidon Hoorn van Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB) zich hardop af. ,,Zoiets moet uit de mensen zelf komen.”

 1. Geld is er voldoende voor schaatsklassiekers in de Kop van Overijssel, nu nog vorst

  Geld is er voldoende voor schaats­klas­sie­kers in de Kop van Overijssel, nu nog vorst

  Het moet eerst gaan vriezen dat het kraakt, maar dan kunnen de organisatoren van grote schaatswedstrijden in de Kop van Overijssel met een gerust hart hun evenement organiseren. De provincie Overijssel heeft besloten bekende evenementen zoals de Overijsselse Merentocht, de Hollands Venetiëtocht en een mogelijk NK op natuurijs, ook de komende jaren financieel te ondersteunen en trekt hiervoor 340.000 euro uit.
 2. Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt
  video

  Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt

  De politie heeft vandaag drie No Surrender-leden opgepakt. De drie mannen, uit Noordwolde en Vledder, worden verdacht van het helen en omkatten van zo’n vijftig gestolen voertuigen. De arrestaties zijn onderdeel van een groot politieonderzoek, waarbij vanmorgen invallen zijn gedaan in vijf panden in Noordwolde, Steenwijk en Vledder. Bij een autobedrijf in Steenwijk werd de handelsvoorraad in beslag genomen.

Kop van Overijssel