In woonwijk de Nieuwe Gagels in Steenwijk is tijdens de jaarwisseling vorig jaar een centrale vuurwerkshow gehouden. Om en nabij de 300 gezinnen hebben met een tientje inleg per persoon bijgedragen aan het vuurwerk. De rest is afkomstig van sponsoren.
Volledig scherm
PREMIUM
In woonwijk de Nieuwe Gagels in Steenwijk is tijdens de jaarwisseling vorig jaar een centrale vuurwerkshow gehouden. Om en nabij de 300 gezinnen hebben met een tientje inleg per persoon bijgedragen aan het vuurwerk. De rest is afkomstig van sponsoren. © Martijn Bijzitter

Vuurwerkvrije zones in Steenwijkerland ‘moeten door inwoners geïnitieerd worden’

Als er in 2020 al vuurwerkvrije zones in de gemeente Steenwijkerland worden aangewezen, moeten de inwoners zelf daartoe het initiatief nemen. Een voorstel van GroenLinks om samen met politie, hulpdiensten, wijkteams en inwoners overleg te plegen en de te bepalen vuurwerkvrije zones met hen te inventariseren, werd dinsdag niet door een meerderheid van de gemeenteraad gesteund.

Een meerderheid van de raad vindt dat het aanwijzen van vuurwerkvrije zones niet iets is waar de gemeente over moet gaan. ,,Waarom moeten wij daar iets van vinden?’’, vroeg Gidon Hoorn van Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB) zich hardop af. ,,Zoiets moet uit de mensen zelf komen.”

 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel