Wanneperveen ziet het beoogde Zonneveld Brugjesgracht niet zitten. Henk Bleker, voormalig staatssecretaris van Landbouw en tegenwoordig mededirecteur van ontwikkelaar PowerField, luistert aandachtig.
Volledig scherm
PREMIUM
Wanneperveen ziet het beoogde Zonneveld Brugjesgracht niet zitten. Henk Bleker, voormalig staatssecretaris van Landbouw en tegenwoordig mededirecteur van ontwikkelaar PowerField, luistert aandachtig. © Wilbert Bijzitter

Wanneperveen vreest zonnepark in achtertuin: ‘Jullie verkloten de natuur’

Zonne-energie? Prima, maar niet in mijn mooie achtertuin. Dat was woensdagavond min of meer de strekking van de weerstand in Wanneperveen tegen het beoogde Zonneveld Brugjesgracht. ,,Jullie willen iets terugdoen voor de natuur? Er ís al natuur en die is fantastisch. Jullie gaan het verkloten.”

Veniger Berthil Wieman had de avond voor de infobijeenkomst al wat buurtbewoners opgetrommeld. Ze waren het toen al roerend eens: ,,Geen zonne-energie in dit prachtige gebied. Zoek de randen van de snelwegen, koop daar een paar boeren uit. Wanneperveen wordt er niet mooier van.” Ook nu kon dit pleidooi rekenen op bijval, in de vorm van massaal applaus.

Kop van Overijssel