Volledig scherm
Stockfoto. Ouderwetse inbreker met een breekijzer. © ANP

Ware golf inbraken in Oldemark: vijf inbraken in dezelfde nacht, mogelijk dezelfde daders

updateIn de nacht van maandag op dinsdag zijn er vijf inbraken gepleegd in bedrijven in Oldemarkt en Wetering. De politie neemt de zaak hoog op en houdt er rekening mee dat het om dezelfde daders gaat. ,,U begrijpt dat dit geen dagelijkse praktijk is in Oldemarkt.‘’ 

Volgens de politie gaat het om een vier bedrijven in Oldemarkt en één in Wetering. Onder de getroffen zaken bevinden zich een bibliotheek, een metaalbedrijf, een schoonheidssalon en een administratiekantoor. Ook in de algemene ruimte van een wooncomplex werd ingebroken. De inbrekers waren voornamelijk op zoek naar geld, zegt Arend Kramer van de politie. ,, Apparatuur als computers werd ongemoeid gelaten.‘’ 

Mogelijk zelfde daders

De politie houdt er rekening mee dat de inbraken door dezelfde dader(-s) zijn gepleegd. ,,De werkwijze in de meeste gevallen lijkt overeen te komen: de boel is opengebroken.‘’ Volgens Kramer neemt de politie de zaak hoog op. ,,Dit geldt als een High Impact Crime, misdrijf met veel impact. Deze zaak heeft dus prioriteit. Het mag duidelijk zijn dat wij dit ook een beetje veel vinden, vijf inbraken op een dinsdagnacht in Oldemarkt.‘’ De politie kan op dit moment nog geen signalement geven van mogelijke daders. 

 1. Transgenderpastor Jolanda: de man die als vrouw God niet wilde kwijtraken
  PREMIUM
  video

  Transgen­der­pas­tor Jolanda: de man die als vrouw God niet wilde kwijtraken

  Op het dieptepunt van haar leven werd ze schriftelijk doodverklaard door familieleden. Want een man die als vrouw verder wil, dat bestond niet in het streng gereformeerde milieu waarin ze opgroeide. Inmiddels is Jolanda Molenaar (64) geworden wie ze wil zijn mét behoud van haar geloof. Ze staat als lekenvoorganger op de kansel in haar woonplaats Steenwijk en studeert theologie met als doel de eerste transgenderpastor te worden. ,,Ik wil een rolmodel zijn.”
 2. Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Jansklooster
  PREMIUM
  video

  Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Janskloos­ter

  Ruim dertig jaar na zijn twee zeges in de Friesche Elfstedentocht is de kans groot dat Evert van Benthem dan toch een eigen plein krijgt in Sint Jansklooster. Met het verbeteren van het plein voor het dorpshuis, waar de marathonschaatser in 1985 en 1986 werd gehuldigd, vroeg de Stentor zich af waarom de beroemdste inwoner van Sint Jansklooster – sinds 2000 woonachtig in Canada – nog niet is geëerd in zijn voormalige woonplaats.

Kop van Overijssel