De kersverse burgemeester van Staphorst loopt trots met de ambtsketting het gemeentehuis uit voor een fotosessie met zijn echtgenote Nannie. Kort daarvoor werd Jan ten Kate beëdigd.
Volledig scherm
PREMIUM
De kersverse burgemeester van Staphorst loopt trots met de ambtsketting het gemeentehuis uit voor een fotosessie met zijn echtgenote Nannie. Kort daarvoor werd Jan ten Kate beëdigd. © Pedro Sluiter Foto

Warm welkom voor nieuwe burgemeester Staphorst: wel coronaproof

Met een rondrit per auto die allerlei lekkernijen opleverde en een erehaag van scholieren bij het gemeentehuis heeft Staphorst vandaag een zonnig en warm welkom geheten aan Jan ten Kate en zijn vrouw Nannie. Bij zijn installatie als nieuwe burgemeester beloofde de - nu nog - inwoner van Koekangerveld er voor alle inwoners te zijn.

  1. Een arm om iemands schouder. Die rol wil Jan ten Kate vervullen als nieuwe burgemeester van Staphorst
    Play
    PREMIUM

    Een arm om iemands schouder. Die rol wil Jan ten Kate vervullen als nieuwe burgemees­ter van Staphorst

    Meer dan 200 appjes, een onophoudelijk rinkelende telefoon. De felicitaties stroomden binnen bij Jan ten Kate, nadat zijn naam bekend was gemaakt als nieuwe burgemeester van Staphorst. ,,Ho, ho”, klinkt het aan de keukentafel van zijn riante boerderij in het buitengebied van Koekange. ,,Het is een aanbeveling van de raad. Ik moet nog worden benoemd door de Kroon. Het is vaak een formaliteit, maar toch…”

Kop van Overijssel