Wethouder Gerrit Knol, wielrenner in hart en nieren, zegt juist voor oud-wethouder Coster de gaten te hebben dicht gereden.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Gerrit Knol, wielrenner in hart en nieren, zegt juist voor oud-wethouder Coster de gaten te hebben dicht gereden. © archief Suzanne Breman

Wethouder Knol van Zwartewaterland zit nog stevig in het zadel na een motie van afkeuring

Hij heeft de steun van een ruime meerderheid van de raadsleden en zijn twee collega-wethouders en burgemeester Eddy Bilder lieten weten pal achter hem te staan. Nee, de Zwartewaterlandse wethouder Gerrit Knol voelt zich absoluut geen aangeschoten wild, nadat BuitenGewoon Zwartewaterland (BGZ) donderdagavond  een motie van afkeuring tegen hem indiende.

 1. Hoe wethouder Albert Coster ten val kwam
  PREMIUM
  video

  Hoe wethouder Albert Coster ten val kwam

  Na precies 617 dagen kwam donderdag een einde aan het wethouderschap van Albert Coster. De wethouder van de nieuwe lokale partij BuitenGewoon Zwartewaterland hield de eer aan zichzelf nadat zijn collega’s Gerrit Knol (ChristenUnie) en Maarten Slingerland (SGP) het vertrouwen in hem opzegden. Het college was ernstig verdeeld over een nieuw bestemmingsplan voor de Molenwaard bij Hasselt en verweten Coster belangenverstrengeling en niet nakomen van afspraken. Wat heeft geleid tot de val van Coster?
 1. Mariëlle is ziek en start crowdfundingsactie voor operatie
  Play

  Mariëlle is ziek en start crowdfun­dings­ac­tie voor operatie

 2. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

Kop van Overijssel