Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Lucas Mulder wordt door zijn oud-collega Bert Krale beschuldigd van vriendjespolitiek. © Wilbert Bijzitter

Wethouder Lucas Mulder van Staphorst beticht van vriendjespolitiek en eigengereid gedrag

Vriendjespolitiek, afspraken achter de rug van andere collegeleden om en misbruik maken van regels om plannen van bekenden te legaliseren. Dat zijn beschuldigingen die oud-wethouder Bert Krale doet richting SGP-wethouder Lucas Mulder. 

Er is volgens Krale sprake van vriendjespolitiek, een wethouder die zijn eigen achterban bedient en steeds over grenzen gaat, waarbij hij niet wordt gecorrigeerd door het college. ,,Dat kwam uit een onderzoek dat is gedaan toen bleek dat het als college niet werkte en dat beeld klopt.”

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel