Reinoud Binnendijk en AndréŽ Koudijs voor restaurant De Herderin. Het pand staat te koop.
Volledig scherm
PREMIUM
Reinoud Binnendijk en AndréŽ Koudijs voor restaurant De Herderin. Het pand staat te koop. © Pedro Sluiter Foto

Wie zorgt dat het oudste restaurant van Hasselt niet verdwijnt?

Restaurant De Herderin in Hasselt dreigt de deuren te sluiten. Het pand in de binnenstad van Hasselt, waar al honderden jaren horeca in is gevestigd, staat te koop nadat de huidige huurders André Koudijs en Reinoud Binnendijk hebben besloten te stoppen. ,,Veel mensen zeggen het jammer te vinden dat het stopt, maar ze kwamen nooit”, vertelt Koudijs.

In het pand waarin De Herderin zit, is al sinds 1605 horeca gevestigd. Reizigers op doortocht konden in de achttiende eeuw voor een maaltijd en een overnachting terecht bij de herder die destijds in het pand woonde. Na zijn overlijden besloot zijn vrouw het werk van haar man door te zetten. In de volksmond werd haar onderneming daarom De Herderin genoemd. Honderden jaren later prijkt de naam nog op de gevel.

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel