Winkels in de Steenwijk zijn in het nieuwe jaar
Volledig scherm
Winkels in de Steenwijk zijn in het nieuwe jaar © Wilbert Bijzitter

Winkels in Steenwijk op koopavond weer tot 21.00 uur geopend

Winkels in Steenwijk zijn voortaan op koopavond weer tot 21.00 uur geopend. Dat is de uitkomst van overleg tussen ondernemers tijdens de ledenbijeenkomst van Steenwijk Vestingstad. 

Een jaar geleden werd besloten dat de winkels voortaan om 20.00 uur zouden sluiten op koopavond in Steenwijk, maar na een paar maanden bleek toch dat een aantal winkeliers weer tot 21.00 uur open wilden. 

Daardoor ontstond er een situatie waarbij sommige winkels tot 20.00 uur geopend waren en andere tot 21.00 uur. ,,Dat is niet wenselijk”, stelt Harry Aalderink, voorzitter van ondernemersclub Steenwijk Vestingstad.

Weinig tijd 

Tijdens de bijeenkomst is overlegd dat de winkels nu weer tot 21.00 uur open blijven. ,,Er zijn ook mensen die niet uit Steenwijk zelf komen, maar wel 's avonds in Steenwijk willen winkelen. Als ze dan ook eerst wat willen eten in de stad, dan blijft er amper tijd over.”

Toch blijft het aan de ondernemers zelf om te bepalen tot hoe laat ze open zijn. ,,Er zijn ook winkels die niet meedoen aan koopavond. We hebben nu dit afgesproken met elkaar en de meeste ondernemers doen daar aan mee. Het is belangrijk om naar buiten uniformiteit uit te stralen”, verklaart Aalderink. 

 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel