Volledig scherm
Winkels in de Steenwijk zijn in het nieuwe jaar © Wilbert Bijzitter

Winkels in Steenwijk op koopavond weer tot 21.00 uur geopend

Winkels in Steenwijk zijn voortaan op koopavond weer tot 21.00 uur geopend. Dat is de uitkomst van overleg tussen ondernemers tijdens de ledenbijeenkomst van Steenwijk Vestingstad. 

Een jaar geleden werd besloten dat de winkels voortaan om 20.00 uur zouden sluiten op koopavond in Steenwijk, maar na een paar maanden bleek toch dat een aantal winkeliers weer tot 21.00 uur open wilden. 

Daardoor ontstond er een situatie waarbij sommige winkels tot 20.00 uur geopend waren en andere tot 21.00 uur. ,,Dat is niet wenselijk”, stelt Harry Aalderink, voorzitter van ondernemersclub Steenwijk Vestingstad.

Weinig tijd 

Tijdens de bijeenkomst is overlegd dat de winkels nu weer tot 21.00 uur open blijven. ,,Er zijn ook mensen die niet uit Steenwijk zelf komen, maar wel 's avonds in Steenwijk willen winkelen. Als ze dan ook eerst wat willen eten in de stad, dan blijft er amper tijd over.”

Toch blijft het aan de ondernemers zelf om te bepalen tot hoe laat ze open zijn. ,,Er zijn ook winkels die niet meedoen aan koopavond. We hebben nu dit afgesproken met elkaar en de meeste ondernemers doen daar aan mee. Het is belangrijk om naar buiten uniformiteit uit te stralen”, verklaart Aalderink. 

 1. Geld is er voldoende voor schaatsklassiekers in de Kop van Overijssel, nu nog vorst

  Geld is er voldoende voor schaats­klas­sie­kers in de Kop van Overijssel, nu nog vorst

  Het moet eerst gaan vriezen dat het kraakt, maar dan kunnen de organisatoren van grote schaatswedstrijden in de Kop van Overijssel met een gerust hart hun evenement organiseren. De provincie Overijssel heeft besloten bekende evenementen zoals de Overijsselse Merentocht, de Hollands Venetiëtocht en een mogelijk NK op natuurijs, ook de komende jaren financieel te ondersteunen en trekt hiervoor 340.000 euro uit.
 2. Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt
  video

  Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt

  De politie heeft vandaag drie No Surrender-leden opgepakt. De drie mannen, uit Noordwolde en Vledder, worden verdacht van het helen en omkatten van zo’n vijftig gestolen voertuigen. De arrestaties zijn onderdeel van een groot politieonderzoek, waarbij vanmorgen invallen zijn gedaan in vijf panden in Noordwolde, Steenwijk en Vledder. Bij een autobedrijf in Steenwijk werd de handelsvoorraad in beslag genomen.

Kop van Overijssel