Directeur Lodewijk Verweij van de Maarten Lutherschool bij de luchtreiniger in groep acht.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Lodewijk Verweij van de Maarten Lutherschool bij de luchtreiniger in groep acht. © Wilbert Bijzitter

Wonder van Staphorst? Na plaatsing luchtfilters in klassen geen besmettingen meer op basisscholen

Sinds er luchtreinigers in klaslokalen van scholen in de gemeente Staphorst staan, zijn er vrijwel geen coronabesmettingen meer onder de basisschooljeugd. Terwijl Staphorst een maand geleden nog de nationale coronabrandhaard was. Wat is hier aan de hand?

4 reacties

 • wilmar derks

  1 jaar geleden
  @GeertLier, en wie geeft u uw wetenschappelijke basis?
 • H Dekker

  1 jaar geleden
  Heel goed, aanpakken bij de bron. Er zijn al meer goede resultaten bekend met speciale luchtfilters. (Niet de goedkope) Helaas beschikt de overheid niet over de juiste meetapparatuur om dit goed te kunnen testen. Daardoor zal dit systeem voorlopig niet worden geaccepteerd als preventief middel.
 • Geert Lier

  1 jaar geleden
  Natuurlijk Wilmar Derks, jij bent natuurlijk de gerespecteerde hoogleraar/professor die precies weet hoe deze luchtreinigers werken, en je hebt er ook geen moeite mee jou ongenuanceerde mening met ons te delen. Fiets liever een heel eind hier vandaan, een bespaar ons jou zogenaamde "professionele" mening.
 • wilmar derks

  1 jaar geleden
  Het is een hoax, een mooi verhaal in een duur jasje. Voor 350 euro heb je ook luchtfilters die hetzelfde werk doen, deze kosten 3000 euro per stuk..(gereduceerd tarief)
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?