Directeur Lodewijk Verweij van de Maarten Lutherschool bij de luchtreiniger in groep acht.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Lodewijk Verweij van de Maarten Lutherschool bij de luchtreiniger in groep acht. © Wilbert Bijzitter

Wonder van Staphorst? Na plaatsing luchtfilters in klassen geen besmettingen meer op basisscholen

Sinds er luchtreinigers in klaslokalen van scholen in de gemeente Staphorst staan, zijn er vrijwel geen coronabesmettingen meer onder de basisschooljeugd. Terwijl Staphorst een maand geleden nog de nationale coronabrandhaard was. Wat is hier aan de hand?

4 reacties

 • wilmar derks

  2 maanden geleden
  @GeertLier, en wie geeft u uw wetenschappelijke basis?
 • H Dekker

  2 maanden geleden
  Heel goed, aanpakken bij de bron. Er zijn al meer goede resultaten bekend met speciale luchtfilters. (Niet de goedkope) Helaas beschikt de overheid niet over de juiste meetapparatuur om dit goed te kunnen testen. Daardoor zal dit systeem voorlopig niet worden geaccepteerd als preventief middel.
 • Geert Lier

  2 maanden geleden
  Natuurlijk Wilmar Derks, jij bent natuurlijk de gerespecteerde hoogleraar/professor die precies weet hoe deze luchtreinigers werken, en je hebt er ook geen moeite mee jou ongenuanceerde mening met ons te delen. Fiets liever een heel eind hier vandaan, een bespaar ons jou zogenaamde "professionele" mening.
 • wilmar derks

  2 maanden geleden
  Het is een hoax, een mooi verhaal in een duur jasje. Voor 350 euro heb je ook luchtfilters die hetzelfde werk doen, deze kosten 3000 euro per stuk..(gereduceerd tarief)
 1. Voor zes ton veilig fietsen tussen Genemuiden en Zwolle
  PREMIUM

  Voor zes ton veilig fietsen tussen Genemuiden en Zwolle

  Dat er iets gedaan moet worden aan de veiligheid voor fietsers op de Zwolsesteeg, daarover zijn collegeleden en raadsleden van Zwartewaterland het wel eens. De vraag was hoeveel geld ze over hebben voor het veiliger maken van dit gedeelte van de route tussen Genemuiden en Zwolle. Donderdagavond maakten SGP, CU, PvdA, BGZ, CDA en Gemeentebelangen (VVD’er John Smits was afwezig) met een gezamenlijk ingediende motie duidelijk dat ze hiervoor 600.000 euro beschikbaar willen stellen.

Kop van Overijssel