Volledig scherm
Beeld van de generale repetitie met de spelers op het water bij Kalenberg. © Wilbert Bijzitter

Zes spannende theateravonden in de Weerribben

Het gezelschap dat in Kalenberg optreedt onder de naam Trillend Riet is er klaar voor. De generale repetitie is achter de rug. De komende twee weken zijn er zes voorstellingen (19, 20, 21, 26, 27 en 28 september) midden in de Weerribben.

De bezoekers bewegen letterlijk mee met het stuk, over land en water. Goed schoeisel of laarzen wordt daarom aanbevolen. Het theaterstuk neemt de bezoekers mee terug naar 1959, toen Kalenberg bereikbaar werd via een weg. Er wordt een sfeerbeeld geschetst van het waterdorp in die tijd, maar feiten en fictie lopen door elkaar. De voorstelling is geïnspireerd op de misdaadroman Wetland van voormalig Staatsbosbeheer-opperhoofd Jacob Vis, dichter J.C. Bloem die met zijn muze Clara Eggink in het dorp woonde en schrijfster/cabaretière Marjan Berk, die er eveneens een huis heeft. De cast bestaat uit ongeveer dertig amateurspelers, onder meer van toneelverenigingen uit de regio.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Kop van Overijssel