Armand (die in 2015 overleed), Henk Kranendonk, organisator van Dicky Woodstock en de naamgever Dick Woets (vlnr) in 2013 bij het 25-jarig jubileum van het festival in Steenwijkerwold.
Volledig scherm
PREMIUM
Armand (die in 2015 overleed), Henk Kranendonk, organisator van Dicky Woodstock en de naamgever Dick Woets (vlnr) in 2013 bij het 25-jarig jubileum van het festival in Steenwijkerwold. © Sieb van der Laan

Zonder Dick Woets was er geen Dicky Woodstock geweest

1945-2019Zonder Dick Woets had het jaarlijkse muziekfestival Dicky Woodstock in Steenwijkerwold niet alleen heel anders geheten, maar was het mogelijk nooit zo groot geworden. De man wiens naam in 1989 werd geleend voor het festival, overleed vorige week vrijdag op 74-jarige leeftijd in Hospice Lotus in Zwolle.

,,Een bijzondere man", omschrijft Henk Kranendonk, organisator van Dicky Woodstock hem. ,,Heel aardig. Stond altijd klaar voor een praatje. En een enorme natuurliefhebber.” Dat is ook te lezen in de overlijdensadvertentie, waar Woets zelf een tekst voor schreef. ‘Altijd heb ik geleefd vanuit een diep respect voor het natuurlijke leven. Waar zou ik zonder 65 jaar beleving aan vogels zijn geweest?’

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel