Volledig scherm
PREMIUM
Het 81 meter lange zeiljacht passeert op pontons de Vollenhoverbrug. Op de achtergrond de werf waar het schip werd gebouwd. © Wilbert Bijzitter

Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën

video & updateHet was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar  na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.

Na het verlaten van de hal, eerder deze week,  had het nu grootste aluminium zeiljacht ter wereld nog niet bepaald de wind in de denkbeeldige zeilen. Want het transport zou woensdag in alle vroegte beginnen, maar moest worden uitgesteld vanwege de te harde wind. De passage van de Vollenhoverbrug was centimeterwerk en schommelingen zouden zomaar een kras in de lak kunnen opleveren.

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Kop van Overijssel