Het aantal huiszwaluwen in bepaalde plaatsen in Steenwijkerland is het afgelopen jaar enorm afgenomen. Vrijwilligers Henk Bergsma en Dagmar Heidinga nemen allerlei maatregelen om de zwaluwen te behouden, zoals het plaatsen van zwaluwtillen in de Admiraal de Ruyterstraat in Steenwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal huiszwaluwen in bepaalde plaatsen in Steenwijkerland is het afgelopen jaar enorm afgenomen. Vrijwilligers Henk Bergsma en Dagmar Heidinga nemen allerlei maatregelen om de zwaluwen te behouden, zoals het plaatsen van zwaluwtillen in de Admiraal de Ruyterstraat in Steenwijk. © Alex Mulder

Zorgen om sterke daling aantal huiszwaluwen in Steenwijkerland: ‘Slecht voor de hele natuurketen’

Het aantal huiszwaluwnesten is in sommige plaatsen in Steenwijkerland enorm afgenomen. De oorzaak hiervan zou kunnen liggen bij het droge voorjaar.

  1. Laden en lossen drijft omwonenden van de loswal in Giethoorn tot waanzin: ‘Laat ze stoppen!’
    PREMIUM

    Laden en lossen drijft omwonenden van de loswal in Giethoorn tot waanzin: ‘Laat ze stoppen!’

    Ze vechten al jaren een juridische strijd uit met de gemeente Steenwijkerland en de Provincie Overijssel over het laden en lossen op de loswal in Giethoorn en speelden dat altijd via de rechter. Maar nu afgelopen weken iedere ochtend vanaf 07.00 uur met een hoop kabaal wordt gewerkt aan de overkant van hun woning, trok Tjitske Koopal bij de voltallige gemeenteraad aan de bel: ,,Laat ze stoppen!”

Kop van Overijssel