Zwaar ongeval in Staphorst, auto's botsen frontaal op elkaar

VideoOp de Oosterparallelweg bij Staphorst is vanmiddag een ernstig ongeval gebeurt. Hierbij kwamen twee voertuigen met elkaar frontaal in botsing.

De hulpdiensten werden net voor vier uur opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Een persoon werd uit zijn auto bevrijd  en met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij. De weg is in beide richtingen afgesloten en de schade aan beide voertuigen is groot.

Eerder op de dag was het ook al raak op de A28 bij Staphorst. Een eenzijdig ongeval, waarbij een personenauto was betrokken, zorgde aldaar voor een flinke file en zeker anderhalf uur vertraging voor het verkeer. De personenauto kwam door onbekende oorzaak in de vangrail terecht.

Volledig scherm
Twee auto's botsten frontaal op elkaar. © De Vries Media
 1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.
 2. Joodse werkkampen in Oost-Nederland: ‘geniaal bedacht’, de wachtkamers van Auschwitz stonden om de hoek
  PREMIUM
  Kaart

  Joodse werkkampen in Oost-Nederland: ‘geniaal bedacht’, de wachtka­mers van Auschwitz stonden om de hoek

  De Joodse werkkampen zijn een bijna vergeten bladzijde in de geschiedenis van de Holocaust. Hier werden Joodse mannen in 1942 gescheiden van hun gezinnen, systematisch tewerkgesteld en afgevoerd naar Westerbork. Op Holocaust Memorial Day herdenken we de bevrijding van Auschwitz, komende maandag is dat 75 jaar geleden. De werkkampen functioneerden zo als het voorportaal van Auschwitz en de andere vernietigingskampen. En ze stonden om de hoek, bijvoorbeeld in Heino, Ruurlo, Ommen, Kloosterhaar, Staphorst, Putten en Nunspeet. ,,Het was geniaal bedacht.”

Kop van Overijssel