De gemeente Zwartewaterland gaat in 2022 door met het veiliger maken van wegen, vooral in de buurt van scholen zoals op deze foto in Genemuiden, zo kondigt wethouder Maarten Slingerland (links) aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Zwartewaterland gaat in 2022 door met het veiliger maken van wegen, vooral in de buurt van scholen zoals op deze foto in Genemuiden, zo kondigt wethouder Maarten Slingerland (links) aan. © archief Foto Freddy Schinkel

Zwartewaterland uit het financiële dal, inwoners profiteren

Jaren geleden stond het water nog aan de lippen van de gemeente, maar bezuinigingen hebben Zwartewaterland er weer bovenop geholpen. En waar de inwoners toen een offer hebben gebracht, profiteren ze nu. Bij de presentatie van de begroting voor volgend jaar is een verlichting van de woonlasten in het vooruitzicht gesteld.

  1. KAART | Eén gemeente blijft Zwartewaterland voor als 
landelijke coronabrandhaard, maar wel minder besmettingen in Oost-Nederland
    CHECK JOUW GEMEENTE

    KAART | Eén gemeente blijft Zwartewa­ter­land voor als landelijke corona­brand­haard, maar wel minder besmettin­gen in Oost-Nederland

    Het aantal besmettingen in Oost-Nederland ligt maandag zoals wel vaker lager dan in het weekend, maar dat maakt het niet minder zorgelijk. Ten opzichte van zeven dagen eerder werden er fors meer positieve gevallen van het coronavirus geregistreerd. Zwartewaterland heeft sinds enkele dagen het stokje van Staphorst als coronabrandhaard van de regio overgenomen.

Kop van Overijssel