Volledig scherm
PREMIUM
Dick Visserman kijkt naar de begonnen werkzaamheden op het plein aan de Schoolstraat en Molenstraat © Pedro Sluiter Foto

Zwartsluis gaat op de schop

Zwartsluis gaat de komende maanden flink op de schop. Een parkeerplein wordt opnieuw ingericht, tal van straten en doorgaande wegen worden onder handen genomen en de ontwikkeling van het voormalige Agnietenterrein dient zich aan. 

,,We gaan verder waar we in 2014 zijn gestopt”, aldus wethouder Dick Visserman van de gemeente Zwartewaterland. Maar hij blikt eerst nog even terug en begint zijn relaas in 2010. ,,Toen is Sluuspoort gerealiseerd, een centrum waarin onder meer de bibliotheek, museum Schoonewelle en de historische vereniging onderdak hebben gevonden. En de Handelskade is opnieuw ingericht.” Er lagen volgens Visserman nog diverse plannen op de plank die nooit tot uitvoering zijn gekomen. Als oorzaken noemt hij de crisis en het feit dat de gemeente Zwartewaterland in financieel zwaar weer kwam te verkeren. ,,Toen het weer wat beter ging is er voor gekozen om eerst aan de slag te gaan in Hasselt en Genemuiden. En nu is Zwartsluis aan de beurt, daar gaan we de klus afmaken.”

  1. Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’
    PREMIUM
    video

    Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’

    Een recent door de politie gevonden video toont een brede grijns op het gezicht van Cumali A. uit Steenwijk. Heike Celik kan die beelden niet verdragen. Ze maken haar ziedend. A. is veroordeeld voor het wurgen van haar dochter Denise in 2004. Maar de Steenwijker is voortvluchtig. ,,Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze zaak denk”, zegt de moeder die drie kinderen verloor.

Kop van Overijssel