De gemeente Staphorst wil drukte bij de Zwarte Dennen voorkomen. Daarom is de recreatieplas tijdens Hemelvaartsdag gesloten.
Volledig scherm
De gemeente Staphorst wil drukte bij de Zwarte Dennen voorkomen. Daarom is de recreatieplas tijdens Hemelvaartsdag gesloten. © gemeente Staphorst

Zwemvijver Zwarte Dennen bij Staphorst gaat op slot tijdens Hemelvaartsdag, ook auto's niet toegestaan in het gebied

Zwemmen bij de recreatieplas in natuurgebied de Zwarte Dennen bij Staphorst is tijdens Hemelvaartsdag en de vrijdag daarna verboden. Fietsen en wandelen in het gebied blijft wel mogelijk. 

Hiermee willen de gemeente Staphorst, Staatsbosbeheer en de politie te drukke situaties in het natuurgebied voorkomen. 

Quote

Mensen mogen gerust komen wandelen of fietsen. Maar een dagje zwemmen of met de auto naar De Zwarte Dennen zit er nu gewoon even niet in

Gerrit Jan Kok, Burgemeester Gemeente Staphorst

Op Hemelvaartsdag en de vrijdag erna gaan de parkeerplaatsen in de Zwarte Dennen dicht. Ook parkeren langs de Vijverweg of aanliggende zandpaden is verboden, om de wegen toegankelijk te houden voor hulpdiensten.  De Zwarte Dennen is voor auto’s helemaal gesloten.

Toiletten gesloten

Naast het voorkomen van drukte is er nog een andere reden waarom de zwemvijver de komende dagen verboden terrein is: de toiletten zijn gesloten. Om onhygiënische situaties te voorkomen, is het terrein bij de vijver helemaal afgesloten. 

,,Mensen mogen gerust komen wandelen of fietsen. Maar een dagje zwemmen of met de auto naar De Zwarte Dennen zit er nu gewoon even niet in”, verklaart burgemeester Gerrit Jan Kok. 

Andere plannen maken

Kok: ,,Wij snappen dat mensen met het mooie weer er even uit willen. Het leek ons goed dit nu vast te melden. Nu kunnen mensen andere plannen maken en er nog steeds een mooie Hemelvaartsdag van maken.”

Begin deze maand riep de gemeente Staphorst mensen ook al op om niet naar het gebied te komen, omdat het er met het warme weer te druk zou zijn. 

Kop van Overijssel