Volledig scherm
PREMIUM
De deelnemers aan de spinningmarathon werken zich in het zweet. Zweten in de kleine zaal. © Pedro Sluiter Foto

Zweten voor het goede doel in Genemuiden

De 43 deelnemers aan de spinningmarathon in het clubgebouw van STG De Eendracht trapten zaterdag 7660,80 euro bij elkaar voor Kind en Brandwond. De spinningmarathon maakt deel uit van de jaarlijkse actie Zwartewaterland Helpt.

,,En nu gaan we zes minuten gabberen”, roept spinninginstructeur Johan Domine in de spinningruimte van De Eendracht. Het is half acht ’s avonds en 11 van de 21 deelnemers zitten op dat moment al vijfenhalf uur in het zadel.

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel