Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe landingsbaan van Lelystad Airport © ANP

HoogOverijssel had grote twijfels over de onafhankelijkheid van Morel

De deskundige die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is getrouwd met de directeur van de onafhankelijke commissie die het gerepareerde rapport moet beoordelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stentor. Door die schijn van belangenverstrengeling is de deskundige teruggetreden.

 1. Oud-wethouder hekelt ‘argumenten zonder feiten’ van tegenstanders Lelystad Airport
  PREMIUM

  Oud-wethouder hekelt ‘argumenten zonder feiten’ van tegenstan­ders Lelystad Airport

  Jop Fackeldey (PvdA) heeft gistermiddag afscheid genomen als wethouder en is woensdag als gedeputeerde in Flevoland beëdigd. Een baan voor een jaar; in 2019 zijn er provinciale verkiezingen. Hij had lang Lelystad Airport in zijn portefeuille en is afgelopen jaar bijna een bekende Nederlander geworden door zijn vele mediaoptredens. Steeds maar weer benadrukte hij het belang van Lelystad Airport voor de stad.
 2. Omstreden milieurapport Lelystad Airport goedgekeurd

  Omstreden milieurap­port Lelystad Airport goedge­keurd

  De Commissie-mer heeft het milieueffectrapport (mer) voor Lelystad Airport goedgekeurd. Daarmee is een belangrijke hobbel genomen om de uitbreiding tot vakantieluchthaven mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat ‘Lelystad’ vanaf 2020 Europese vakantievluchten overneemt van Schiphol. De Stichting HoogOverijssel liet gisteren geen spaan heel van het milieueffectrapport en stelt dat 'een miljoen Nederlanders in de herrie komen te zitten.'

Flevoland