Honderden mensen protesteren tegen Lelystad Airport

Zo'n 400 mensen hebben vanochtend bij Lelystad Airport geprotesteerd tegen de uitbreiding tot vakantievliegveld. Vanuit de wijde regio waren demonstranten naar Lelystad gekomen. Zoals Jolien Westerbroek uit Apeldoorn. ,,Deze plannen zitten vol fouten en worden toch doorgedrukt. Een schande. Hoe kun je de politiek zo nog vertrouwen?"

Diverse sprekers betraden het podium, zoals Leon Adegeest uit Dalfsen. Die als een held werd onthaald door het publiek omdat hij fouten blootlegde in de geluidsonderzoeken van de overheid.

Ook verchillende Kamerleden spraken. Van de SP Cem Lacin, die sprak van een prestigeproject dat snel van tafel moet. Ook Suzanne Kröger van GroenLinks stak de actievoerders een hart onder de riem. ,,Indrukwekkend dat er zoveel mensen zijn. Wij staan aan jullie kant. Lelystad Airport moet in de prullenbak."

Longread

Klik hier voor onze uitgebreide productie over Lelystad Airport en onze enquête. Bekijk onder andere de interactieve kaart met de verschillende vliegroutes, de video met voor- en tegenstanders en onze verslaggever Paolo Laconi geeft antwoord op 5 prangende vragen over Lelystad Airport.

Volledig scherm
Actievoerders © Freddy Schinkel

Flevoland