Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport zag het aantal lesvluchten vorig jaar fors toenemen en is het grootste ‘lesvliegveld’ van Nederland. © ROBIN UTRECHT

Lelystad Airport belangrijkste ‘lesvliegveld’ voor nieuwe piloten

Lelystad Airport was vorig jaar met afstand het belangrijkste vliegveld voor de opleiding van piloten, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS. Bijna 73.000 starts en landingen op het vliegveld werden gemaakt in het kader van een lesvlucht. In totaal noteerde Lelystad Airport vorig jaar 103.365 vliegbewegingen, waarmee het ook het grootste vliegveld is voor de kleine luchtvaart.

Uit de cijfers van het CBS blijkt tevens dat de belangstelling voor vliegopleidingen weer toeneemt. Voor het eerst sinds 2009 is het aantal lesvluchten weer gestegen. Op alle Nederlandse luchthavens samen vonden vorig jaar bijna 197.000 vliegbewegingen plaats binnen het opleidingsverkeer. Dat is 15 procent meer dan in 2017, maar nog ver uit de buurt van de cijfers van voor de economische crisis. In 2009 werden nog 351 duizend starts en landingen gemaakt voor lesvluchten.

Flevoland