Volledig scherm
Directeur Hanne Buis van Lelystad Airport (r) en boer Rob ter Haar tekenden dinsdag een overeenkomst voor levering van lokale producten aan de horeca in het nieuwe terminalgebouw. © Lelystad Airport

Lelystad Airport sluit ‘horecacontract’ met boeren in de buurt

Horecagelegenheden in de nieuwe terminal van Lelystad Airport gaan lokale producten gebruiken voor de ‘foodboxen’ van terugkerende passagiers en de andere gerechten die ze serveren. De luchthavendirectie en de boeren in de buurt, verenigd in de Lelystadse Boer, hebben hiervoor dinsdag een intentieovereenkomst getekend.

Beide partijen werken al langer met elkaar samen. Zo heeft de Lelystadse Boer ook de verantwoordelijkheid gekregen voor het onderhoud van het gras rond de start- en landingsbaan van de luchthaven.

Groentetuin

„Dit is de groentetuin van Europa en we vinden het belangrijk dat bezoekers ook iets van ons gebied ervaren”, zegt voorzitter Rob ter Haar van de Lelystadse Boer. „Veel van onze boeren hebben uitgesproken dat ze hier veel voldoening uit halen. Het lokaal leveren van voedsel geeft meer direct contact met consumenten.”

Hoe de samenwerking tussen luchthaven en boeren er op dit punt precies uit komt te zien moet nog nader worden ingevuld.

De luchthaven gaat op z’n vroegst in april 2020 open voor vakantievluchten.

Flevoland