Minister Cora van Nieuwenhuizen laat juridisch vastleggen dat er in eerste instantie maximaal 10.000 vliegbewegingen mogelijk zijn op Lelystad Airport.
Volledig scherm
Minister Cora van Nieuwenhuizen laat juridisch vastleggen dat er in eerste instantie maximaal 10.000 vliegbewegingen mogelijk zijn op Lelystad Airport. © anp

Minister legt juridisch vast: maximaal 10.000 vliegbewegingen Lelystad Airport

Lelystad Airport kan de eerste jaren na opening niet verder groeien dan 10.000 vliegbewegingen. Na lang aandringen van actiegroepen, provincies en de Tweede Kamer heeft minister Cora van Nieuwenhuizen dit maximum in de wet vastgelegd. Het biedt inwoners meer zekerheid.

  1. Minister: geluidsberekeningen Lelystad Airport kloppen

    Minister: geluidsbe­re­ke­nin­gen Lelystad Airport kloppen

    Voor het berekenen van vliegtuigherrie rondom Lelystad Airport is gebruik gemaakt van de best beschikbare wetenschappelijke methode om een zo realistisch mogelijk inzicht te geven in de piekgeluiden van passerende vliegtuigen. De cijfers over geluidseffecten die in het milieueffectrapport (mer) van de nieuwe vakantieluchthaven staan vermeld kloppen dan ook. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een reactie op Kamervragen.
  2. Minister belooft: eerder verbeteringen aan laagvliegroutes Lelystad Airport

    Minister belooft: eerder verbeterin­gen aan laagvlieg­rou­tes Lelystad Airport

    Nog voor de herindeling van het luchtruim in 2023 een feit is, zijn de laagvliegroutes van Lelystad Airport mogelijk al gedeeltelijk verleden tijd. Dat belooft minister Cora van Nieuwenhuizen. Als ze deze belofte waar maakt hebben inwoners van Gelderland en Overijssel minder lang overlast van laag overkomende vliegtuigen. Eerder is altijd gezegd dat de laagvliegroutes pas na de herindeling van het luchtruim in 2023 passé zouden zijn.