Lelystad Airport wil graag starten als vakantieluchthaven. Vanuit de polder zouden op termijn jaarlijks 45.000 vliegbewegingen van en naar vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee moeten gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport wil graag starten als vakantieluchthaven. Vanuit de polder zouden op termijn jaarlijks 45.000 vliegbewegingen van en naar vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee moeten gaan. © Lelystad Airport

Onderzoek naar fraude met stikstofcijfers Lelystad Airport in volle gang, OM: ‘Complexe zaak’

Het strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie naar mogelijk gesjoemel door Lelystad Airport met stikstofcijfers is nog in volle gang. De luchthaven stoot veel meer stikstof uit dan het zelf aanvankelijk stelde. Mogelijk is daarbij gefraudeerd.

4 reacties

 • Erik Biesemaat

  6 maanden geleden
  @ André Eggerding, zo werkt de rechtsstaat nu eenmaal. Al begrijp ik dat u in dit geval liever een commissie o.l.v. Cora van Nieuwenhuizen had gezien, aangevuld met de baas van de SchipholGroup. Wel vreemd dat een nogal rechts georiënteerd iemand als u heel anders over deze eventuele fraude denkt dan wanneer het over bijstandsfraude zou gaan. En nog iets: geen levenslang geldt slechts burgers, geen situaties.
 • Andre Eggerding

  6 maanden geleden
  @ Erik Biesemaat,we kennen in dit land geen levenslang.
 • Andre Eggerding

  6 maanden geleden
  De overheid onderzoekt de overheid. Dat komt wel goed.
 • Erik Biesemaat

  6 maanden geleden
  Als dit inderdaad de uitkomst van het onderzoek is, dan dient Lelystad Airport sowieso voor altijd gesloten te worden. Misdaad mag niet lonen, dat geldt hier evenzeer.