Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Overijsselse staten willen uitstel vakantieluchthaven

De volledige staten van Overijssel willen dat eerst het Nederlandse luchtruim opnieuw wordt ingedeeld voordat Lelystad Airport open gaat voor vakantievluchten. In een door alle fracties ondertekende motie wordt gedeputeerde Annemieke Traag (D66) opgeroepen dit standpunt kenbaar te maken aan minister Cora van Nieuwenhuizen.

Volgens de indieners van de motie is het aanpassen van de vliegroutes van en naar Lelystad in het huidige luchtruim 'een kortetermijnoplossing met vele beperkingen'. ,,De Overijsselse staten zien liever dat er voor een gedragen en toekomstbestendige oplossing wordt gekozen, waarbij meer rekening wordt gehouden met de Overijsselse inwoners", aldus een verklaring.

Een eventueel uitstel van de geplande opening op 1 april 2019 nemen de indieners voor lief. ,,Dat is een logische consequentie. Voor ons is die openingsdatum geen heilig huisje. Eerst moet alles goed geregeld zijn", zegt CDA-statenlid Bouwien Rutten, die samen met Gerrit van Hofwegen (D66) en Luuk Folkerts (Partij voor de Dieren) het initiatief nam voor de motie, die verder werd ondertekend door de fracties van SGP, PvdA, 50Plus, GroenLinks, PVV, SP, VVD en Christenunie.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Flevoland